ReciDA - specijalizovani casopis za vencanja
Мај 22, 2012, 02:12:14 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Obicaji  (Pročitano 1938 puta)
Dimitrije
Newbie
*

Pogledaj profil
« poslato: Октобар 30, 2009, 11:33:42 »

Mene zanima koji sve jos obicaji postoje osim kupovine mlade a da bi bilo zgodno da ih jedan mladozenja ispostuje?
Sačuvana
Cvetak
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Новембар 01, 2009, 09:34:35 »

NEMOJ samo onaj sa jabukom Cheesy
Sačuvana
Marko
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Новембар 02, 2009, 01:53:37 »

ja sam nesto kao bas "urban" tip  Smeško, ne znam kako ce to da ide sa obicajima...mislim, jel to bas mora? Mladozenja po meni treba da bude opusten i spontan, ali ja opet ne bih da pretvorim svoje vencanje u neku predstavu...
Sačuvana
Milutin Bor
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Новембар 05, 2009, 02:32:05 »

Ovde,kod nas ima stavrno svakakvih obicaja - od gadjanja jabuke, sita, bacanja psenice preko kuce,podizanja malog deteta do sedenja u krilu svekrvi Cheesy (taj je najzabavniji)
Sačuvana
Ludi kamen
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Новембар 05, 2009, 02:57:47 »

Hahahaha...taj sa sedenjem u krilu je i meni najludji. Ono kao snajka se smeska dok sedi svekrvi a ovamo....verovatno ce za dva meseca posle svadbe razgovarati samo putem mail-a Smeško. A to za bacanje sita moze biti veoma zabavno. Kazu da ako mlada slucajno jace zamahne i ubaci sito u komsijsko dvoriste ili terasu, cesto ce ici kod tog komsije Namigivanje
Sačuvana
Jelena Kragujevac
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Новембар 09, 2009, 02:53:47 »

Znate sta,ne treba biti praznoveran i sujeveran ali je lepo kada postoje neki obicaji na svadbi...a to ne mora bas da bude nas stari obicaj da se gosti jos pre torte napiju Cheesy
Sačuvana
Ljubiša
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: Новембар 11, 2009, 01:29:17 »

ja sam protiv obicaja koje smo mi kao preuzeli saa Zapada i potpuno ih izvrnuli...npr - sta su to deveruse?Molim?Molim?Molim?
Sačuvana
Julija
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: Новембар 12, 2009, 09:34:29 »

Slazem se sa Ljubisom, ako cemo vec da postujemo obicaje, neka budu bar oni pravi srpski a ne da glumimo ko da smo u nekom filmu Dzenifer Lopez....
Sačuvana
Marko
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: Новембар 16, 2009, 02:09:59 »

Ma ko pronadje sebe u tim obicajima, ja nemam nista protiv..srecom, moja verenica se isto "grozi" one smesne kape, bacanja sita....
Sačuvana
Stefan Bg
Newbie
*

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #9 poslato: Новембар 17, 2009, 06:11:06 »

Mi ćemo da napravimo savremene običaje....Gadjanje pikada,nošenje mlade uz i niz stepenice,takmičenje u brzom ispijanju šampanjca... Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko Zelenko
Sačuvana
Boban777
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: Новембар 18, 2009, 01:00:56 »

E to poslednje ti je najbolje... Smeško Smeško Smeško Smeško Smeško
Sačuvana
Tanja NS
Newbie
*

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #11 poslato: Новембар 19, 2009, 06:27:09 »

Stefi,svaka čast!Tradicija i new age!Najbolja kombinacija!
Sačuvana
Zvonko
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: Децембар 02, 2009, 11:37:10 »

Moja draga je Vlajna pa su njeni reseni i ubedjeni da cemo ispostovati sve te vlaske obicaje....tako da je meni buduci tast jedan dan objasnjavao kako i kojim redom sve ide...i ja se nicega ne secam jer sam zapao u hibernaciju otvorenih ociju dok je gdin pripovedao Cheesy
ali pssst!
Sačuvana
Djura
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: Децембар 08, 2009, 10:15:40 »

Bas je dobro kad mladini/mladozenjini imaju neke obicaje koje po svaku cenu moraju da ispostuju i primene....
Cheesy
Sačuvana
Bojan
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: Децембар 09, 2009, 04:20:23 »

Mi smo uspeli da izguramo nasu svadbu bez ikakvih obicaja...doduse imamo jos 4 meseca do velikog dana pa se mozda i nesto promeni na licu mesta Cheesy
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!